2009. június 26., péntek

Gyurma


Végre! Annyi sok kudarc után..ahányszor eddig különböző ajánlott recepteket kipróbálva só-lisztgyurmával próbálkoztam, az izgatott várakozásból mindig csalódás lett, Nekem nem sikerült. Ezzel a lendülettel álltam neki kipróbálni, mondtam is, hogy utoljára egy ajánlott receptet...és hurrá, hatalmas volt az öröm, mert tényleg sikerült, igazi, jó minőségű gyurma lett belőle, és nagy élmény volt, hogy mi készítettük:

"20dkg liszt 10dkg finom só 3dl víz 1ek étolaj 1kk citromsav Színezéshez a vízben feloldottam egy maradék tojás festéket, de lehet temperával, textil festékkel is. Az egészet egy lábosban összekeverjük és addig főzzük folyamatos kevergetés mellett lassú tűzön, amíg az egész összeáll egy gombóccá és elválik az edény falától. Kb. 2 perc az egész. Zárható dobozban, hűtőben sokáig eláll. Az állaga olyan, mint a most kapható, jó minőségű gyurmáké, nem ragad, megszárad, könnyű takarítani. "
Végig bennem volt, hogy használhatatlan lesz. Nagyon meglepett, hogy egy tényleg nagyon jó gyurma lett belőle.
Ezt nem lehet elrontani, ha mindent a recept szerint csinálsz.


Tojásfestékkel festettük, ha tudtam volna előre, hogy ilyen sok lesz, és ilyen jó, több részletben, többféle szint készítettem volna. Eszter cukrászdát játszott, és apró sütike,t gombócokat készített, Benedek tengeri állatokat, Ábel a teljes idő alatt ribizlit evett. Azt hiszem sokszor készítünk még ilyet majd.

1 megjegyzés:

Andrea írta...

Nagyon szép szinek lettek!Ezt mi is kipróbáljuk!:)