2009. július 6., hétfő

Vízpermet

Egy apró, egyszerű tárgy mi mindenre jó. Vizet permetezni egész nap, fára, kőre, padra, egymásra, virágra, kaktuszra, minden takarításra alkalmas tárgyra.
Szeretem az ilyen játékokat, mint a szappanbuborékfújás, a papírrepülő, vagy ez éppen, olyan egyszerű, és mégis örömet szerez.

Kiálltunk este az erkélyre, nézni, hogy a sötét felhők elmentek, eső nem jött, helyette sötétkék az ég. Mivel csillag egy szál sem volt az égen, E és B kitalálták, hogy leguggolnak, és az üvegen keresztül mégis láthatnak csillagokat.

Benedeknek már megszoktuk, azt a többi gyerekhez képest furaságát, hogy nem szereti a szemes járműveket, pl. Verdák, Thomas, nem szereti a meséket, ahol ezek beszélni tudnak. Ma viszont azzal állt elő, az esti meseválasztásnál, hogy olyan állatos mesét sem szeretne hallani, ahol az állatok beszélni tudnak. A bálnák hangjáról és a bálnák partravetődéséről kellett olvasnom neki, eléggé tudományos könyvből.

Eszternek a mai napban az volt a legjobb, hogy fogócskát játszott a barátnőjével, és a legrosszabb, hogy a barátnő tesóját bántotta egy ismeretlen kisfiú. Benedeknek a legjobb a vízpermetező volt, és neki is az volt a legrosszabb, hogy a fenti kis cimbora összetűzésbe keveredett egy kisfiúval.

Én meg Robival keveredtem értelmetlen vitába, egy elég távoli kérdésről, Benedek iskolaválasztásáról. Elég távoli kérdés és fontos is, csak épp túl keveset tudunk a szóba jövő iskolákról, és mintha mindkettőnknek lenne még mit tisztázni magában, hogy milyen iskolát képzel el Benedeknek.

3 megjegyzés:

KisVirág írta...

Szeretem az olyan embereket, nőket és férfiakat, akiknek gazdagság van lelkükben és apró kezükben, és akik észre is veszik, hogy az a gazdagság nem az anyagi értékből fakad, hanem annak a "bárminek" a lényegéből, legyen az papírrepülő, buborékfújó, gyurma, vattapamacs vagy csak egy erkélyről való leselkedés :)

kacskaringopia írta...

A buborékfújás még így a harminc felé közeledve is a kedvencem.Annyira jó nézni, hogy milyen messzire és fel tud szállni az általam kreált kis gömböcske:-)

erika.vari@gmail.com írta...

:)