2015. február 12., csütörtök

Ábel kreatív

Ábel alkotókedve nagyon megindult..
a keze, a finommotorika ügyetlen, korához képest, ugyanakkor mindig nagyon vágyott a kézműveskedésre, az alkotásra. Ez az a terület, amiben iskolaéretlen talán még mindig. Nem tudom, hogy az iskolai technika órák hozták e meg a kedvét, vagy, amire én sokkal jobban gyanakszom, a Ludwig múzeum családi napjai, ahol legutóbb nagyon szuper villamost készített mindenféle maradék anyagból..de az ötletek jönnek egymás után.Pár nappal később repülőt alkotott.
Feljegyeznék néhányat. Eszter játszóházas szülinapi zsúrra volt hivatalos, ilyenre Ábel már nagyon régóta vágyakozik, nagyon szeretett volna ő is vele menni. Ezért mindent igyekezett megtenni, kedves volt, mindenben a kedvünkbe járt, és szóban minden módon gyakran kifejezte. Végül felkapott egy kartonlapot, abból gurigát ragasztott, keresett hozzá egy botot, beleszúrta, majd egy kör alakú talpat készített, ez lett  az álványos távcső, nagyon klassz szerintem, sajnáltam, hogy a nagyobb testvérei megmosolyogták, kinevették, hogy ezt szeretné ajándékba adni. Azóta is a nap különböző szakaszaiban kémlel vele kifelé az ablakon, még szeretne ragasztani egy nagyítólencsét az elejére.
Készített íjat is, egy viszonylag görbe bot két végére feszesen kötött egy madzagot, azóta gyakran játszik is ezzel.
Legújabb ötlete, hogy dobozokból és más maradék anyagokból megépíti Charlie és a csokigyárból Willie Wonka csokoládégyárát.
Ugyanakkor más nagyszabású terven is dolgozik, kedvenc könyve, ami által megszerette az olvasást, a Torzonborz széria. Torzonborz rablótanya éttermet tervezgeti, amit majd nagykorában fog megnyitni, addig is írja az étlapot:
Vargányaleves,
Savanyú káposzta kolbásszal
Rablóhús,
Torzonborz desszert,
Rablósajt :)
A mellékelt fotó is az ő alkotása, ő maga látható rajta, korcsolyázik, és éppen kifelé megy a pályáról :)

Nincsenek megjegyzések: