2015. május 15., péntek

Gyerekeink nincsenek a hosszú autózáshoz hozzászokva. Legtöbbször vonaton utaztunk velük hosszabb úton, ami azt jelentette, hogy mozoghattak, helyet cserélhettek, tornázhattak, járkálhattak. Rajzolhattak, velünk együtt őzeket és nyuszikat figyelhettek, olvashattak, játszhattak..
Már tavaly az első 3 órás autózás során megtapasztalhattuk, hogy míg a vonaton jól bírják, autóval ez számukra borzalmasan hosszú. Az idén hosszabb útra is készülünk, így előre morfondíroztam rajta, hogy mit vethetnék be. Egy barátnőmtől kaptam egy szupernek tűnő ötletet! Hangoskönyv! Nagyszerűen hangzik, olvasni, történeteket megismerni mindegyikük szeret, hányingerük sem lesz tőle, mint az autóban olvasástól, és máris nem tűnik olyan hosszúnak az utazás.
Sor került egy "teszt" lehetőségre, egy három órás autózásra indultunk ma. Elmentem a könyvtárba, (mert az otthon lévő hangoskönyveket már mind meghallgattuk) és kölcsönöztem négyet.

Gerald Durrell: Tengernyi Főpincér
Erich Kastner: Május 35
Geralt Durrell: Családom és egyéb állatfajták
Erich Kastner: A két Lotti

A gyerekeknek tetszett az ötlet, sorba rendezték a CD-ket, és mondhatom működött! Egy élmény volt az utazás, mindenkinek ajánlom...

ám...van még valami, amiért számunkra emlékezetes marad ez az alkalom..
azon túl, hogy Gerald Durrell Tengernyi főpincére nagyon tetszett nekünk, nagy élmény volt hallgatni a stílusát, a humorát, az elképesztően jó szövegeket, a nagyszerű színészünk szuper mesélése során..

Bizony voltak részek, amikor kissé fülig vörösödve néztünk egymásra, kínunkban nevetve, mert nem éppen így képzeltük a gyerkőcök felvilágosítását :) elég eredeti módja volt a szexualitásról való mesélésnek. No hát nálunk nem méhecskékről esett szó, hanem Szacsvay László tolmácsolásával, Gerald Durrell áltat megalkotott szöveg, mely szépségesen írta le az fókák együttlétét. Ezt még emlegetni fogjuk. Könnyesre nevettük magunkat (persze titokban, és kínunkban) rákvörös fejjel.



Nincsenek megjegyzések: